Mennyeien fincsi, lágyan krémes, hűsítő áfonyás mousse!!!
2017. június 02. írta: FEMILLA

Mennyeien fincsi, lágyan krémes, hűsítő áfonyás mousse!!!

Muszáj kipróbálnod mert nem csak ínycsiklandozóan ízletes, hanem elképesztően egészséges is!

girl-791563_1920_1.jpg

Elkezdődött az isteni finom áfonya időszaka, melyről nem is gondolnád, de az egyik legegészségesebb gyümölcs is egyben! A kis kékes-lila bogyók ára sajnos elég borsos, de azért néha megengedhetjük magunknak, pláne így a pünkösdi hosszú hétvégére jár ennyi kényeztetés!

A következő áfonyás mousse elkészítése roppant egyszerű és fantasztikusan ízletes, a melegben kellemesen hűsítő, lágyan krémes, habkönnyű finomság!

Áfonyás mousse receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg áfonya
  • 0,5 dl víz (vagy áfonyalé)
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

Az áfonyát tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citromlét és ízlés szerint cukrot, valamint őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, turmixoljuk simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön! A szintén hideg habtejszínt öntsük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az áfonyapépet, és pár perc alatt verjük jó habosra.

Az elkészült krémet ezután kanalazzuk poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. Majd ezt követően fogyaszthatjuk ezt a fenséges csodát!

Áfonya egészségre gyakorolt hatása

Ez a pici bogyós gyümölcs hatalmas tápértékkel bír, és minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd! Az áfonya C-vitamin és béta-karotin tartalma kimagasló, így kivonatait a retina épségének megőrzésében, a látásjavításban széleskörűen alkalmazzák. Fő ásványi anyagai a foszfor, cink, magnézium, kalcium, vas és a mangán.

A népi gyógyászatban fekete inzulinnak hívják, mert kimutatták, hogy a fekete áfonya levelében, gyümölcsérés előtt myrtillin van, ami képes a cukorbetegség tüneteit csökkenteni. Kedvező hatással van a cukorbetegségre, a vastagbél problémákra, valamint a keringési rendszer állapotának fenntartására, mert segít megőrizni a hajszálerek rugalmasságát, csökkenti a vérlemezkék összetapadását. Az áfonya lassítja az öregedést, és a mentális leépülést, valamint javítja a memóriát!

Sikerült meggyőznöm, hogy megkóstold az áfonyát?

süti beállítások módosítása