15 perces, saját készítésű, kreatív hétvégi nassolnivalók!
2017. szeptember 16. írta: FEMILLA

15 perces, saját készítésű, kreatív hétvégi nassolnivalók!

Te szeretsz csipegetni? Akkor ezeket az olcsó, házi recepteket imádni fogod!

food-salad-restaurant-person.jpg

Az egészséges táplálkozás igenis lehet izgalmas és változatos! A boltban kapható rágcsálnivalóknál sokkal finomabb, egészségesebb, saját készítésű nassolnivalókat tudunk készíteni odahaza a saját konyhánkban, ráadásul pár perc alatt! Fantasztikus, kreatív receptekkel készültem Nektek a hétvégére, hogy akár egy meleg takaró alá bebújva és egy szuper filmet nézve jókat tudjatok eszegetni, akár vendégváróként, el tudjátok varázsolni barátaitokat a következő finomságokkal!

Házi készítésű nachos, salsa és sajt szósszal, avokádó krémmel

nachos-1203214_1920.jpg

Nagyon egyszerű és finom! Imádni fogjátok! Mártogatásra fel!

Házi készítésű nachos

Hozzávalók / 4 adag:

  1. 4 db tortilla lap
  2. 5 g mexikói alappor 
  3. 25 dkg trapista sajt 
  4. 1 dl napraforgó olaj 

Elkészítés: 

  1. Az olajat és a fűszerkeveréket egy edénybe keverjük jól össze.
  2. A kapott "masszát" kenjük a tortilla lapokra, majd a megkent lapokat pizzaszeletelővel szeleteljük tetszés szerinti háromszögekre.
  3. A sütőt melegítsük elő, amíg bemelegszik, a falatokat tegyük egy tepsire, és szórjuk meg reszelt sajttal.
  4. Kb. 6-8 perc alatt süssük aranybarnára. 200°C-on és hőlégkeveréses sütési móddal. 

Salsa szósz

Hozzávalók / 4 adag:

  1. 6 gerezd fokhagyma 
  2. 1 kis fej vöröshagyma 
  3. 4 kávéskanál csípős paprikakrém 
  4. 10 ek ketchup (púpozott)

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkába beleöntjük a ketchupot, majd hozzá keverjük a csípős paprikakrémet.
  2. Megpucolunk egy pici fej vöröshagymát, és a felét apró kockákra vágjuk (még jobb, ha van műanyag dobozos hagymaszeletelőnk, mert az tényleg elég picire vágja).
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát a ketchuphoz.
  4. Megpucolunk három nagyobb gerezd fokhagymát, és fokhagymanyomón keresztül a szószba préseljük, majd az egészet alaposan elkeverjük.

Sajt szósz

Hozzávalók / 4 adag:

  1. 20 dkg cheddar sajt 
  2. 2 ek chiliszósz 
  3. 2 közepes db újhagyma 
  4. 2 dl tej 
  5. 5 dkg vaj 

Elkészítés:

  1. Egy magas falú serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
  2. Az újhagymát vágjuk fel, és tegyük külön a fehér és a zöld részét. Először a fehér részére lesz szükségünk, amit rá is dobhatunk az olvasztott vajra. Egy-két perc alatt üvegesre párolódik a hagyma, ezután vegyük le a serpenyő alatt a hőmérsékletet alacsonyra.
  3. Adjuk a hagymához a szobahőmérsékletű tejet, utána a sajtot, amit reszelhetünk is, nem muszáj kockákban, és a végén pedig nyomjunk rá srirachát!
  4. Lassú tűzön, gyakran kevergetve hagyjuk megolvadni a sajtot addig, amíg sűrű masszát nem kapunk. Akkor nincs más dolgunk, mint az újhagyma zöld részét hozzákeverni, és hagyni picit kihűlni. Majd lehet is egy nagy adag nachos-szal fogyasztani!

Avokádó krém

Hozzávalók / 4 adag:

  1. 2 közepes db avokádó (csakis érettel dolgozzunk!)
  2. 2 dl görög joghurt 
  3. 3 gerezd fokhagyma 
  4. 2 ek citromlé (valódi citromból)
  5. 0.5 kávéskanál cayenne bors 
  6. 0.5 kávéskanál fekete bors 
  7. só ízlés szerint
  8. snidling ízlés szerint (a krém tetejére)

 Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk az avokádókat, darabokra vágjuk őket, és beledobjuk egy tálba, melyben a hozzávalókat szeretnénk összedolgozni.
  2. Mehet a fokhagyma és görög joghurt és a citromlé is bele. 
  3. A frissen őrölt fekete és cayenne borssal, valamint sóval összedolgozzuk a krémet - ekkor már nem turmixolunk.
  4. Hagyhatjuk pár óráig állni a hűtőben, így az ízek jobban összeérnek. 

Házi készítésű Quesadilla 

quesadilla-1759460_1920.jpg

A Quesadilla egy nagyon izgalmas étel, főleg ha van kedvünk egy kicsit kreatívkodni a konyhában. A quesadilla a mexikói melegszendvics, de egészen más mint a miénk, sokkal finomabb és tartalmasabb!

Mexikói csirkés quesadilla

Hozzávalók / 4 adag:

  1. 4 db tortilla lap 
  2. 0.5 kg csirkemell filé
  3. 2 közepes db újhagyma 
  4. 1 db piros kaliforniai paprika
  5. 1 db zöld kaliforniai paprika 
  6. 10 dkg cheddar sajt 
  7. szerecsendió, kurkuma, fűszerpaprika, fokhagymapor, mustármag, fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A zöldhagymán és az összetört fokhagymán megpirítjuk a csirkehúst. Mikor elkezd fehéredni, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben egy kis serpenyőben megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt paprikákat, majd hozzáadjuk a húshoz.
  3. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  4. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.

Saslik 

shish-kebab-417994_1920.jpg

Hozzávalók / 4 adag:

A saslikhoz: 

  1. 50 dkg csirkemell filé 
  2. 5 közepes fej vöröshagyma 
  3. 3 nagy db cukkini 
  4. 1 fej fokhagyma  
  5. 50 dkg gomba 
  6. zöld, sárga, piros kaliforniai paprika ízlés szerint
  7. bacon szalonna

A páchoz:

  1. só, bors, bazsalikom ízlés szerint
  2. 1 ek mustár (ízlés szerint)
  3. 2 ek napraforgó olaj 

Elkészítés:

  1. A csirkemellet és a kaliforniai paprikát felkockázzuk.
  2. A cukkinit felkarikázzuk.
  3. A hagymákat negyedekre vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és az elkészített pácba tesszük.
  4. Saslik pálcikát beáztatjuk vízbe, hogy sütés közben ne égjen el.
  5. Tetszés szerint a pálcikára húzzuk a hozzávalókat.
  6. Grillrácson, vagy a sütőben megsütjük.

Mézes-fahéjas gofri vanília fagylalttal

afternoon-tea-799036_1920.jpg

Ez a francia gasztroblogról származó desszert nagyon gyorsan elkészíthető és garantáltan ízletes finomság!

Hozzávalók / 4 adag, 8-10 db gofrihoz:

  1. 25 dkg finomliszt
  2. 7.5 dkg porcukor 
  3. 3 db tojás 
  4. 1 csipet só 
  5. 10 dkg vaj (olvadt)
  6. 4 dl tej 

A mézes-fahéjas öntethez:

  1. 5 ek méz 
  2. 1 kávéskanál fahéj 
  3. 0.5 db vanília (kikapart belseje)
Elkészítés:
  1. Elkeverjük a lisztet a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat és a tejet, szép simára kikeverjük.
  2. 30 percet pihentetjük a hűtőben, majd gofrisütőben aranybarnára sütjük a tésztát.
  3. Közben az öntethez lassú tűzön összemelegítjük a hozzávalókat egész addig, amíg a méz picit forrni nem kezd. Ekkor elzárjuk alatta a tüzet, langyosra hűtjük, és tálaláskor a frissen sült gofrik tetejére csurgatjuk, valamint egy gombóc vanília fagylaltot mellé helyezünk!

Gyümölcsös müzli desszertnek

Ha cukormentes, természetes, rostokban gazdag müzlit natúr joghurttal kevered össze, tökéletes desszertet alkothatsz! Friss és aszalt gyümölcsökkel pedig még ízletesebbé teheted!

Ezek a desszertek édesek, rostban gazdagok, laktatóak és egészségesek és kiváló emésztésserkentő hatásuk van!

pexels-photo-471327.jpeg

=======================

Ha tetszett a cikkem látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy egy jó kis közösség tagjaként szabadidődben Te is jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

További, ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzésem:

Mennyeien fincsi, lágyan krémes, hűsítő áfonyás mousse!!!

süti beállítások módosítása