Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Na mi az, amiről még mi csajok sem beszélünk soha?
2017. április 30. írta: FEMILLA

Na mi az, amiről még mi csajok sem beszélünk soha?

Kínos intim fertőzéses dolgok...

couple-1733995_1920.jpg

Egy rémálom arra ébredni reggel, hogy érzed valami nincs rendben veled odalent. Pokolian viszkető, csípő, égő, szúró érzés, bővebb, sűrűbb állagú és kellemetlen szagú hüvelyváladékozás! A francba, már megint hüvelyi fertőzésed van, ismered fel magadon a tüneteket! Ez tipikusan az a ciki dolog, amiről baromira nem szívesen beszélsz senkivel sem. De akkor mit tehetsz ebben az esetben? Ki tud neked segíteni, hogy mit kell ilyenkor csinálni? Olvasd el ezt a cikket és megkapod a miértekre a választ!

Intim fertőzések

Azt már az előző blogbejegyzésemből tudhatod, hogy nagyon fontos a székletürítést és a szexuális együttlétet követően az intim testrészek alapos tisztán tartása és a mosakodás utáni szárazra törlése, mert ezeken a területeken telepednek meg leginkább azok a gombás fertőzések, amelyek könnyebben jutnak fel a hüvelybe a női nemi szervek nagyobb nyitottsága miatt. A legyengült immunrendszerednek, valamint a hüvelybe feljutó kórokozóknak köszönhetően a hüvelyt védő tejsavköpeny megsérül, és a tejsavbaktériumok nem tudnak gondoskodni a megfelelő ph egyensúly fenntartásáról, amely a hüvelyi fertőzések kialakulásához és a fent említett szörnyű tünetek megjelenéséhez vezet. Igaz leggyakrabban a nemi aktus során fertőződsz meg!

A hüvelyi fertőzések kialakulásánál közreműködnek még a hormonális állapotok változása, az egészségtelen táplálkozás, antibiotikumok használata, a menstruációs vérzés, stb.

Csak, hogy tudd a nők kétharmada átesik életében legalább egyszer hüvelyi fertőzésen, sőt sokaknak folyamatosan visszatérő fertőzésük van, mégis annyira kellemetlen ez az egész téma, hogy nem beszélsz róla senkinek, még a barátnőidnek sem. Nőgyógyászhoz ugyancsak nem szívesen mész, a patikában pedig a millió ember előtt pláne nem szívesen érdeklődsz a tüneteidre való megoldás után! Ezért inkább alternatív gyógymódokkal, megoldásokkal próbálkozol.

Valójában az interneten és a patikákban is rengeteg gyógyírt (hüvelykúpok, hüvelytabletták, krémek, zselék, stb) találsz, DE biztos ez a jó megoldás? A szakszerűtlen öndiagnózis felállítása?

Azt tudtad, hogy az elhúzódó fertőzések, melyekkel későn fordulsz orvoshoz, nagyobb bajt is okozhatnak, illetve a kezelésük is sokkal bonyolultabb és hosszan tartóbb? Másrészt a hüvely felől felszálló fertőzésként méh- illetve petefészek gyulladást is okoznak?

Hüvelyfertőzésre utaló panaszok esetén a nőgyógyász alaposan kikérdezi a beteget, hogy mióta vannak tünetei, milyenek a szexuális szokásai. Ezt követően alapos nőgyógyászati vizsgálat következik, mely a hüvelyváladék pH-jának mérésével és mikroszkópos vizsgálatával egészül ki. Mivel a rendellenes folyás nem csak hüvelyfertőzés tünete lehet, hanem a felsőbb női nemi szervekből is származhat (például a méhnyakból, a méh üregéből), ezért a méhnyak vizsgálata szintén elengedhetetlen.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/1399/a-leggyakoribb-huvelyfertozesek

Miért kell nőgyógyászhoz fordulni?

A nőgyógyászati vizsgálaton az orvos a tünetek átbeszélését követően rendkívül alapos nőgyógyászati vizsgálatot, valamint a hüvelyváladék Ph-jának, kenetének mérését és mikroszkopikus vizsgálatát végzi. A vizsgálatok alapján felállított diagnózisnak megfelelően írja fel a nőgyógyász a megfelelő hüvelybe helyezhető gyógykészítményeket (kúp, tabletta, stb.), melyet gyakran ki kell egészíteni szájon át szedett fertőzésellenes gyógyszerekkel is!

Így biztosan a hüvelyi fertőzés típusának megfelelő, leghatékonyabb gyógykészítményeket kapod, mely a sorozatos visszatérő fertőzések és egyéb komplikált méh- ill. petefészek betegségek esélyét is csökkenti! Valóban meggyógyulsz, nem csak a tüneteid lesznek kezelve!

De akkor mire jók a vény nélkül kapható termékek? A prevencióra!

Hogyan lehetséges a hüvelyi fertőzések megelőzése?

A leghatékonyabb védekezés a hüvelyi fertőzések ellen az egészséges hüvelyflóra és immunrendszer megteremtése és fenntartása!

Nagyon fontos a tejsavas irrigálás a hasznos baktériumflóra visszaépítésének érdekében, valamint az immunrendszer megerősítése! Manapság rengeteg intim higiéniás gyógymód és eszköz áll rendelkezésre, melyről többet olvashatsz itt.

süti beállítások módosítása