Tudod, hogy tudsz bármit elérni, amit csak akarsz? A mosolyod erejével és varázsával!
2017. május 10. írta: FEMILLA

Tudod, hogy tudsz bármit elérni, amit csak akarsz? A mosolyod erejével és varázsával!

 joooo.jpg

Fotó: Novák Henriett színésznő közreműködésével és jóváhagyásával

 

A mosolygás egy olyan szuper-képesség, amely nem hiszed el, de mindenkinek megadatik! Neked is! Eszméletlenül megszépít és mérhetetlenül boldoggá tesz, valamint igencsak oldja a feszültséget! Elképzelhetetlen, hogy egy mosolygós emberre fintorogva tudj ránézni! Persze, hogy visszamosolyogsz! Ezért a mosolyod nemcsak rád van kiváló hatással, hanem a környezetedre is!

A mosolygás gyógyítja és megszépíti a lelket és a testet

A környezetedben rengeteg megfáradt, a reménytelenségtől megszomorodott embert látsz, ha csak a suliba, munkába menet nézel körbe, vagy ha kitekintesz a telefonod mögül a parkban ülve, de már egy szimpla bevásárlás során is állandóan ezt tapasztalod.

Pedig hidd el, hogy a mosolygós embereknek is vannak problémáik, komoly gondjaik, csak ők mindezt másképp, kicsit derűsebben élik meg! Így valahogy a nehézségek is könnyebben elviselhetőbbé válnak! Fontos, hogy belülről, a lelkedből akard és teremtsd meg a boldogságodat, ne csak várj arra, hogy megkapd azt valahonnan! Az optimista lelkiállapotoddal pedig játszva elviseled, sőt jelentéktelenebbnek is látod a mindennapok kellemetlenségeit, a negatív dolgokat!

Érdemes megjegyezni, hogy ennek a hátterében is a nevetés hatására felszabaduló endorfin, a "boldogsághormon" áll! A nevetés során fokozott mértékben bomlanak le a stresszhormonok, ezzel párhuzamosan pedig nő az endorfin szintje, amely pozitív hatással van az immunrendszerre. Nem kérdés, hogy a nevetés a legjobb orvosság, hiszen edzi a légzéshez használt izmokat és felpezsdíti a vérkeringést, ráadásul egy jó nagy, kiadós hahotázás segít az ideális testsúlyod megtartásában is!

A kedves mosolyoddal, a nevetéseddel egy olyan pozitív képet sugárzol magadról, amellyel azt üzened a többi ember számára, hogy elégedett vagy magaddal, az életeddel és a világgal! Így pedig sokkal szívesebben közelednek feléd! Ez a magabiztos, mosolygós kisugárzásod ugyanis nemcsak életvidám, optimista megjelenést ad, hanem mérhetetlenül vonzóvá és sokkal szebbé tesz! A férfiak pedig egyenesen imádják a mosolygós nőket! Így könnyebben elcsábíthatod a kiszemelt áldozatodat!

A mosolygás tudománya

A Kaliforniai Egyetem kutatói, a neurológus Emiliana Simon Thomas és a pszichológus Dacher Keltner professzorok a következő 6 féle mosoly-típust határoztak meg, melyek fontos információkat közvetítenek a beszélgető partner számára:

  • Duchenne-mosoly: őszinte vigyorgást, mosolygást jelent! (Duchenne: egy  XIX. századi francia tudós)
  • Kacér, flörtölő, kicsit félénk mosoly: amikor a szemed sarkából tekintesz ki a partneredre és a fejedet kissé oldalra döntöd
  • Szórakozott, vidám mosoly: amikor egy jó tréfát, viccet hallasz, ilyenkor a mosolyoddal együtt a fejedet kissé hátraveted
  • Szerelmes mosoly: a mosolygásod egy kicsit billentett fejtartással és nyugodt, lágy tekintettel párosul
  • Érdeklődő mosoly: a párbeszéd folytatására buzdítod a partneredet, amelyet a felvont szemöldököddel, és enyhe mosolyoddal együtt jelzel
  • Kínos, zavart, feszélyezett mosoly: a padlóra szegezett tekinteted általában egy kis mosollyal párosul a szád szélét felhúzva

Így még biztos nem figyelted és kategorizáltad a mosolyokat! Irány a tükör elé gyakorolni! Mindenesetre mindenféle tudományos háttér és analizálás nélkül a legjobb mégis, ha őszintén és amikor csak lehet mosolyogsz! Tedd vele boldoggá magad és a világot!

Novák Henriett egy nagyon kedves ismerősöm, aki a legcsodálatosabb mosolyú színésznő Hollywoodban, és aki gyönyörű, varázslatos mosolyával mindig mosolyra bír másokat is!

Érdemes hát mosolyogni, mert a mosoly, melyet küldesz, visszatér majd hozzád!

 Forrás: itt,

süti beállítások módosítása