Selyemvíz: pihe-puha kényeztetés és gondoskodás kívül-belül!
2017. december 09. írta: FEMILLA

Selyemvíz: pihe-puha kényeztetés és gondoskodás kívül-belül!

A legújabb szépségipari trend világszerte a selyemvíz!

fashion-1819608_1920.jpg

Miután a BWT 30 napos vízivási kihívás során megtapasztaltam, hogy a rendszeres és megfelelő mennyiségű vízfogyasztás hatására megszűnt a rengeteg kellemetlen testi tünetem - fáradékonyság, szédülés, fejfájás, dekoncentráció, depresszió, stb. -, azon kezdtem el gondolkodni, hogy a belső hidratációm mellett, hogyan tudnám az érzékeny bőrömet is megfelelően vitalizálni! 

Hidratálj és vitalizálj kívül-belül!

Magyarországon természetesen a csapvíz szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható, de mégis a csapból folyó víz, annyira kellemetlen szagú és klóros, hogy ivásra alkalmatlan! 

Nem csoda, hogy komoly problémát jelentett nekem a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. A csapból folyó víz ihatatlan, a zsugor ásványvizet pedig egyáltalán nem volt kedvem cipelni!

"A csapból folyó rossz szagú, klóros víz miatt elment a kedvem a vízivástól!"

Szerencsére a vízivási problémám megoldódott a BWT 30 napos vízivási kihívásával, amikor is egy hónapig, napi rendszerességgel fogyasztottam el 2-3 liter tiszta, szűrt magnéziumos vizet. (ITT olvashatsz bővebben a tapasztalataimról.)

img_20170627_173954_222.jpg

Olyan élménnyel teli és sikeres volt ez a kihívás számomra a sok pozitív testi változásoknak és hatásoknak köszönhetően, hogy azóta is megtartottam ezt a "jó-szokásomat"! Megszerettem vizet inni!

Ezt követően azon kezdtem el gondolkodni, mégpedig fürdés közben, hogy ha ahhoz nincs gusztusom, hogy a csapból folyó büdös, klóros, kemény vizet megigyam, akkor mi a fenért áztatom magam benne órákon keresztül.

432bwt_29_7_16_karinlohbergerphotography.jpg

Mondanom sem kell, elég gyorsan kipattantam a kádból, majd elnézve a rengeteg tusfürdőt - mellyel részben a klóros víz szagát is próbáltam elnyomni a tisztálkodás mellett -, valamint a temérdek testápolót -melyekkel pedig az állandóan szúrásszerűen viszkető bőrömet próbáltam hidratálni, rájöttem, hogy valamit nagyon nem jól csinálok és ezen változtatnom kell!

"Iszonyatosan száraz és viszkető lett a bőröm a klóros, kemény víztől!"

A bőröm  a testem legnagyobb felületű szerve, melyben a lejátszódó élettani folyamatok hozzájárulnak a szervezetem zavartalan működéséhez és belső egyensúlyomhoz. Továbbá védelmező, kiválasztó, méregtelenítő, felszívó, légző, hőszabályzó, érző szerepet is betölt. Ezért nélkülözhetetlen, hogy megfelelően hidratáljam és vitalizáljam! 

A bőrnek sok változáshoz kell alkalmazkodnia a hideg őszi- téli időszakban, amikor a kinti hideg és a fűtött helységek között ingázunk. A nagy hőmérsékletkülönbség megviseli és kiszárítja a bőrt. Az elhalt hámsejtek ilyenkor összegyűlnek a bőr felszínén és fakó, fáradt hatásúvá teszik a bőrt. Mindemellett, különböző anyagok - por, izzadtság és faggyú - is rakódnak nap, mint a nap bőr felületére, amelyek megakadályozhatják természetes ragyogását.

erotic-1539500_1920.jpg

Ideális esetben napi kétszer kellene tisztítani a bőrünket, hogy a hipolipid és a savas védőrétegét megóvjuk a károsodástól, ugyanis ezek a rétegek felelősek a bőr elsődleges védelmi vonaláért. Az egészséges hipolipid réteg pedig  védi a bőrt a kiszáradástól!

De amikor problémás és érzékeny bőrrel rendelkezünk, minden tusolás után még jobban irritálja a bőrünket a klóros és kemény víz, amely egy iszonyatos viszketést és bőrszárazságot, valamint bőr kipirosodást okoz!

De akkor mégis, hogyan ápoljam a bőrömet, hogy újra hidratált és egészséges legyen?

BWT lágyvíz  

A lágy víz alapvetően fontos ahhoz, hogy otthonunk vízhálózata belül tiszta maradjon, a fűtési rendszerünk hatékonyan működjön, és a mosógépünk, bojlerünk, konyhai kisgépeink se vízkövesedjenek el, megnövelve ezáltal élettartamát és csökkentve az energiafelhasználást!

A legújabb kutatások szerint a lágy víznek a szépségápolásban is jelentős szerepe van!

A lágy víz hozzájárulhat a bőr természetes savköpenyének megóvásához, míg a kemény víz – a szappannal együtt – a bőr kellemetlen, húzódó érzését idézheti elő. A kemény víz által okozott kellemetlenség – ami hajmosáskor, és fürdéskor vagy zuhanyozáskor is felmerülhet – abban rejlik, hogy a szappanmaradványok a hajon és a fejbőrön megtapadhatnak, míg a sampon, a hajkondicionáló és egyéb hajápoló szerek nehezebben kiöblíthetőek. 

A lágy víz hozzájárulhat, hogy hajunk és bőrünk selymes és rugalmas érzetűvé válhat, míg előfordulhat, hogy a kemény víz miatt a hajunk fénytelen és töredezetté válik.

underwater-807654_1920.jpg

A lágy víz a borotválkozásnál is segíthet, hiszen borotválkozás utána kevésbé érezhető a gyakori égő érzés, mivel az érzékeny bőrt irritálhatja a vízben található kalcium, a lágyvíz azonban kevesebbet tartalmaz ebből a vegyületből. A lágyvíz minden bőrtípusra kedvező hatást gyakorol.

Ha olyan helyen lakunk, mint én is, ahol a csapvíz kalciumtartalma magas és nagyon kemény, klóros a víz, egy vízlágyító megoldást jelenthet.

A BWT Hungária különböző berendezéseket kínál a víz lágyítására, szűrésére!

Léteznek olyan beépített berendezések, amelyek közvetlenül a vízvezetékhez csatlakoztatva látják el a feladatukat, de olyanok megoldásokat is kínálnak, amelyek a lakásokban a mosogatópult alá integrált, vagy a fürdőszobai csap alá beszerelt vízszűrő, illetve vízlágyító készülékek.

A legkézenfekvőbb, bárki számára kivitelezhető megoldás pedig a vízszűrő kancsó, amely többféle űrtartalommal és színben kapható. A kancsó semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, valamint eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz) a csapvízből, ezáltal különösen finom, tisztított víz kerül a poharunkba.

gruppe_01_mit_wasser_mit_990x1-990x423.jpg

Az innovatív magnézium-formulás (Magnesium Mineralizer) szűrőbetétnek köszönhetően értékes magnézium keveredik a szűrt vízhez, amely ideális kávé- és teakészítéshez, mert hozzájárulhat az ízek kiteljesedéséhez. Ezen kívül a vízszűrő kancsó lágyítja is a vizet, így nem kell aggódnunk, hogy vízkő rakódik le a vízforralóban vagy a kávégépben.”

BWT selyemvíz

A BWT olyan egyedülállóan innovatív, megbízható, magas minőségű és környezetbarát vízkezelő berendezéseket fejleszt és forgalmaz, amelyek hozzájárulnak, hogy lágy vizet állíthassunk elő!

Ezáltal kényelmes, biztonságos és élvezetesebb lesz a vízzel való érintkezés, a hétköznapokban, legyen szó vízivásról, fürdésről, szépségápolásról!

A lágy víz kellemes, selymes érzetet biztosít bőrünk számára, olyan mintha selyemmel simogatnánk, kényeztetnénk! Megszűnik a bőrirritáció, a viszketés és szárazság, valamint újra hidratálttá és élettelivé válik a bőrünk, méregdrága kenceficék nélkül! 

Ragyogó, letisztult, és selymes, ezek az üde, makulátlan bőr ismérvei és egyben az új trend világszerte. A BWT selyemvíz pedig pont ebben segít, hogy újra elérheted, hogy bőröd hibátlan legyen a hajad pedig visszanyerje lágyságát és fényét!

Mindemellett a selymesen lágy víz jótékony hatással bír testi-lelki állapotunkra, általános közérzetünkre is. 

============

Látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy szabadidődben jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

További, ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzésem:

Neked milyen ostoba kifogásod van arra, hogy nem iszol elég vizet?

Itt az idei nyár legújabb és legegészségesebb kihívása!

süti beállítások módosítása