5+1 érv a hajnalban kelés mellett!
2017. július 03. írta: FEMILLA

5+1 érv a hajnalban kelés mellett!

Ki ne szeretne 8 munkaórát letornázni hatra? Vegyük sorra a korán kelés előnyeit!

sunset-1331088_1920.jpg

Volt már olyan, hogy azt érezted egyszerűen besokallsz az emberi forgatagtól, a zsivajgó hangzavartól, a bosszantó utcai lökdösődésektől, torlódásoktól, az eredménytelen és fejetlen munkától, ráadásul legszívesebben elmenekültél volna a világ elől, mert majd megbolondultál? Amikor a legjobban kellett volna, hogy haladj a feladataiddal, de elhagyott az a cseppnyi erőd és a magadba vetett hited is? Ilyenkor a megoldás arra, hogy felszámold a totális káoszt magad körül és lecsökkentsd a munkaóráid számát, ha felkelsz hajnalban! Hogy miért?

A korán kelés csodái

Igaz, a puha, meleg takaró alól eleinte nem könnyű kimászni, viszont az azt követő hatások, élmények, eredmények mindenért kárpótolnak és teljesen függővé is tesznek!

1. A testi-lelki érzékek totális harmóniája

Mivel a Nap még javában alszik, lámpa kapcsolgatva kicsoszogsz a konyháig, hogy odarakd a kávéd főni! Fantasztikus és erősen karakteres illata van, jegyzed meg magadban, miközben szépen, lassan, kicsit sem kapkodva adagolod a gépbe! Feltűnik közben a mérhetetlen nagy a csend és nyugalom, valamint olyan hangok, melyeket valahogy sosem figyeltél még meg! A konyhai gépek váltakozó zúgása, az óra folyamatosan ketyegő járása, egy-két légy zümmögése is tisztán kivehető, melyet hirtelen a hangos kávéfőző morajlása zavar meg!
mug-1209194_1920.jpg
A gőzölgő bögréddel a kezedbe kibattyogsz a nappalidba és mielőtt begubóznál egy plédbe, vontatottan felhúzod a redőnyt, majd azt veszed rácsodálkozva észre, hogy még minden és mindenki alszik! Jól esik nem rohanva és kapkodva felkelni! Kicsit időt adni magadnak az észhez téréshez és nem idegeskedve, rohanva kezdeni a napot!

2. Az ébredező természet ereje új reményt és erőt ad

Az elsők között ébredezel a természettel együtt, mely határtalan reményt és hitet ad! Jó nagyra kitárod az ablakod, és egy hatalmas lélegzetvétellel beleszippantasz a friss levegőbe, mely az utolsó sejtjeidig is elhatol! A legszebb látvány, ami csak érhet és történhet veled ekkor, a város épületei felett felbukkanó, káprázatosan csodálatos ébredező Nap sugarai, melyek ereje Neked is az utolsó porcikádig energizáló új erőt adnak!
balcony-1834990_1920.jpg

3. Zavartalanul és tisztábban tudsz gondolkodni

A madarak vidám, dallamos csicsergésén kívül, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy hallod a gondolataidat! És végre tudsz nyugodtan és hatékonyan gondolkodni, mert nem zavarnak meg benne! Harmónia és békesség költözött a testedbe és a lelkedbe! Nem idegesít, nem irritál semmi és senki, így végre tudod rendezni magadban a  feladataidat, dolgaidat, a prioritásokat, a sorrendet!
eye-1725108_1920.jpg

4. Üresek, akadálytalanok a város utcái

Elkészülsz és elindulsz otthonról, majd útközben szokatlanul furcsa és egy kicsit kísérteties érzés lesz az is, amikor a város szinte üres utcáin kell majd végigsétálni! Arra leszel figyelmes, hogy hallod, ahogy dolgozik a kukásautó, érzed, ahogy a pékségben sülnek a kenyerek és folyamatosan, akadálytalanul haladsz, mert a város utcáin nem tartóztat- és nem bosszant fel se lámpa, se autó, se semmi, se senki!
freiburg-76217_1920.jpg

5. Gyors Internet, irodai gépek, hatékony munka

Ha számítógépes, irodai munkát végzel az egyik legpozitívabb dolog, hogy mivel a kollégáid nagyrészt még ilyentájt alszanak, ezért nem kell velük fölösleges dolgokról csacsogni, beszélgetni, ami rengeteg idődet és energiádat leszívja, valamint senki sem használja az internetet, és az irodai gépeket, melyek így egy végtelen gyorsasággal állnak rendelkezésedre! A laptopok, nyomtatók, fénymásolók most csak Neked dolgoznak, mely ugyancsak a még hatékonyabb munkavégzésben segít!

notebook-2386034_1920.jpg

+1. Hamarabb végzel a munkáddal, így délután marad időd másra!

Mivel egész nap lépéselőnyben vagy másokkal, hiszen töredék idő alatt beértél a munkahelyedre, ahol még senki sem volt az irodában, aki elvette volna a figyelmedet és az idődet a munkavégzés elől, így könnyebben és hatékonyabban be tudod pótolni a lemaradásaidat és sokkal hamarabb el tudsz készülni a feladataiddal! Ami azért is fantasztikus, mert esetlegesen a délutánod szabad lehet és végre csinálhatsz olyat, amire már ezer éve nem volt időd és lehetőséged! Meglehet, ebéd után jól fog jönni még egy kávé, de a nap eredményes zárása garantált!

Mit gondolsz, sikerült meggyőznöm, hogy kipróbáld a kora hajnali kelést, amivel lecsökkentheted a munkaórák számát, növelheted a munkád hatékonyságát és morálját, valamint minimalizálhatod a munkával járó stresszt?

 

UI: természetesen a cikk is hajnalban íródott! :)

süti beállítások módosítása