Kiütéses győzelem a visszatérő hüvelyi fertőzések ellen!
2017. július 11. írta: FEMILLA

Kiütéses győzelem a visszatérő hüvelyi fertőzések ellen!

girl-97433_1920_1.jpg

Ismét arra ébredsz reggel, hogy azt érzed valami nincs rendben veled odalent. Pokolian viszkető, csípő, égő, szúró érzés, bővebb, sűrűbb állagú és kellemetlen szagú hüvelyváladékozás! A francba, már megint hüvelyi fertőzésed van, ismered fel magadon a tüneteket! De hiszen nemrég kezelt ki a nőgyógyászod az előző fertőzésből, akkor meg miért tértek vissza újra a tünetek? Mit csináltál megint rosszul?

A visszatérő hüvelyi fertőzések okai!

A nők kétharmada átesik életében legalább egyszer hüvelyi fertőzésen, sőt sokaknak folyamatosan visszatérő fertőzésük van, nem vagy egyedül ezzel a problémáddal! A hüvelyi fertőzések hátterében általában gomba vagy baktérium áll. A gombás fertőzéseket legtöbbször a szervezetben normál körülmények között is megtalálható Candida albicans okozza, a bakteriális fertőzésekért pedig általában a Gardnerella vaginalis túlszaporodása felelős. A hüvelyi fertőzések kialakulásánál közreműködik még a hormonális állapotok változása, az egészségtelen táplálkozás, antibiotikumok használata, a menstruációs vérzés, stb.

Nagyon fontos a székletürítést és a szexuális együttlétet követően az intim testrészek alapos tisztán tartása és a mosakodás utáni szárazra törlése, mert ezeken a területeken telepednek meg leginkább azok a gombás fertőzések, amelyek könnyebben jutnak fel a hüvelybe a női nemi szervek nagyobb nyitottsága miatt. A legyengült immunrendszerednek, valamint a hüvelybe feljutó kórokozóknak köszönhetően a hüvelyt védő tejsavköpeny megsérül, és a tejsavbaktériumok nem tudnak gondoskodni a megfelelő ph egyensúly fenntartásáról, amely a hüvelyi fertőzések kialakulásához és visszatéréséhez is vezet!

A nőgyógyász hüvelykúpot, krémet, tablettát, valamint szájon át szedhető gyógyszert is felírhat, komplex kezelésként. Fontos ilyenkor az immunrendszer vitaminokkal történő erősítése is. De, ha a kezelés megtörténik, és tünetmentessé válsz, akkor hetek múlva miért lesz újból fertőzésed? Azért, mert a fertőzés - különösen, ha gomba okozza - hajlamos a visszatérésre, melynek tökéletes táptalaja még a hüvelyt védő, sérült tejsavköpeny és a legyengült immunrendszer is! Ezért a leghatékonyabb védekezés a hüvelyi fertőzések ellen az egészséges hüvelyflóra és immunrendszer megteremtése és fenntartása!

A visszatérő hüvelyi fertőzések hatékony kezelése!

Vannak kisebb életmódbeli változtatások, melyekkel könnyebben kiküszöbölheted a visszatérő fertőzéseket. Fontos például, hogy amikor csak lehet, de leginkább nyáron, pamut alsóneműt viselj! Természetesen az belefér és megengedhető, hogy különleges alkalmakkor egy-egy szép műszálas darabot viselj!

Éjszakára ne vegyél fel fehérneműt, csak egy lenge hálóinget vagy laza nadrágot viselj, mert sokkal egészségesebb. Napközben is kerüld a szorosabb bugyikat, ha lehet, a tangát inkább teljesen hanyagold - a nemi szervet érő súrlódás miatti hámsérülésnél könnyebben alakulhat ki fertőzés.

Az antibiotikum-kúrák kedvezhetnek a gombás fertőzések kialakulásának. Ilyenkor nem csupán a betegséget okozó, de az egészséged szempontjából hasznos baktériumok is kipusztulnak a szervezetedből.

Amennyiben gyakran küzdesz hüvelyi fertőzésekkel, nagyon fontos a tejsavas irrigálás a hasznos baktériumflóra visszaépítésének érdekében!  Manapság rengeteg intim higiéniás gyógymód és eszköz áll rendelkezésre, ezért érdemes kipróbálnod a tejsavas, vagy különböző gyógynövényes  (Levendula; Körömvirág / Zsálya; Cickafark / Kakukkfű)  kapszulákkal tölthető intim zuhanyt, mely segít a fertőzés kezelésében és a prevencióban is!

medcare_intimzuh_4cabcbd6770d0_2.jpg

A kapszulával megtöltött intim zuhany egy egyedülállóan kétfázisú kezelést tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a kapszula első fázisába NaCl (só) kristály van betöltve, amely kioldódásával a hüvely oldal irányú enyhe fertőtlenítő öblítését éred el, majd ezután a letisztított felületre a második fázisban lévő töltetet, a hüvely felső részébe viszed be. A teljes kezelés pár másodperc alatt lezajlik, majd a készülék működése automatikusan leáll. Ez egy olyan alternatív módszer, mellyel megerősítheted és visszaállíthatod a hüvelyt védő tejsavköpenyt, mely a hüvelyi fertőzések újbóli kialakulásának megakadályozásáért felelős!

Ha a termékek felkeltették az érdeklődésedet, és szeretnél többet tudni, akkor ITT tudsz tovább tájékozódni és rendelni! 

============

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy lájkot és oszd meg kérlek, valamint látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy szabadidődben jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

süti beállítások módosítása