Lassíts a turbótempó világában!
2017. december 12. írta: FEMILLA

Lassíts a turbótempó világában!

Ebben a sebességfüggő világban manapság a lassítás már egy tudomány!

pexels-photo-536021.jpeg

Jelenleg egy sebességfüggő világban élünk! Egyre gyorsabbak az autóink, a számítógépeink, az internet és szinte minden ami csak körül vesz minket, mivel rettenetesen időhiányosak vagyunk!

Igaz ez a turbótempó milliónyi előnnyel rendelkezik! Képesek vagyunk gyorsvonattal pillanatok alatt országokat átszelni! Repülővel pedig kontinenseket! Gyorsított eljárásban intézzük a dolgainkat a hivatalban, tanulásban, vásárlásban. 

Gyorsan elkészülő, gyors ételeket eszünk, melyhez sok-sok gyorsítót: kávét, kólát, energiaitalt iszunk! Aztán ennek következményeként persze gyorsan meghízunk, melyet még gyorsabban le is akarunk adni! Ezért különféle zsírégető kezeléseket, gépeket használunk, mely ha nem elég gyors és hatékony a plasztikai sebészeti beavatkozástól sem riadunk meg. Manapság már gyorsan izmosak is tudunk lenni, töménytelen táplálékkiegészítő beszedésével, testünk természetes folyamatait felpörgetve!

Mivel a hajunk és a körmünk nem nő elég gyorsan, rakatunk fel fenékig érő hosszú póthajat és műkörmöt!

A barátainkkal már nem kell személyesen találkozunk és hosszan utazni a találkozó helyszínére, mert csak gyorsan küldünk nekik üzenetet, vagy csak egy képet, hogy mit csinálunk és pont akkor hol vagyunk, melyre csak egy lájk jelet, vagy szívecskét kapunk, így a gyors kommunikációval mindenkivel, mindent tudatunk és reagálunk.

person-holiday-vacation-woman.jpg

És még sorolhatnám órákig mennyi mindent meg tudunk oldani nagyon gyorsan, és azt is, hogy a számos előny mellett mennyi negatív hozadékkal is jár! 

A sebességfüggőség és az időhiány világában egyre jobban felértékelődik a lassítás tudománya!

A gyors és lassú kérdésköre természetesen mindig is foglalkoztatta az emberiséget, és ahogyan a turbótempó egyre jobban teret nyert a mindennapi életben, szerencsére úgy hozta mára magával a lassúság felértékelődését is!

Eleinte megszokott módon a szépségipart foglalkoztatta ez a leginkább, gondolok itt az öregedési folyamatok lelassítására, valamint a táplálkozás- és az orvostudomány fejlődésének köszönhetően az emberi szervezet élettartamának meghosszabbítására, elöregedésének fékezésére koncentrálódott a lassítás kérdésköre!

Tudtad, hogy manapság átlagosan 14 évvel tovább élünk?

Mióta rohanunk és figyelmetlenül elmegyünk a világ mellett, kapcsolataink is felgyorsultak. Gyorsabban jönnek-mennek az emberek mellettünk, mert ha valami nem tetszik, vagy nem jó, már nem dolgozunk, hogy jobbá tegyük, mert gyorsan pótoljuk. Ezért is van annyi válás, annyi instant kapcsolat és egyedül élő ember.

Lassíts egy kicsit! Igenis találkozz személyesen a barátaiddal, kávézzatok, vacsorázzatok együtt! Karácsonykor csinálj nekik időigényes, kézzel készített ajándékot, vagy süssetek együtt sütit, főzzetek valamit. Sétálj a városban, a természetben, lassan és figyelmesen, nézz körbe, hogy lásd, necsak megéld! Figyelj önmagadra, a szervezetedre, vitalizáld és kényeztesd magad! Hidd el a szervezeted és a környezetetd is meghálálja a lassításodat!

pexels-photo-630831.jpeg

===========

Látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy szabadidődben jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

További, ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzésem:

5+1 érv a hajnalban kelés mellett!

Tudod, hogy tudsz bármit elérni, amit csak akarsz? A mosolyod erejével és varázsával!

 

süti beállítások módosítása