Fogyást gátló tényezők II. OK: INZULIN REZISZTENCIA
2022. március 22. írta: FEMILLA

Fogyást gátló tényezők II. OK: INZULIN REZISZTENCIA

Alig eszem, mégsem fogyok!!! MIÉRT???

pexels-nataliya-vaitkevich-6942015_1.jpg

Figyelsz az étkezésedre, diétázol, de az is meglehet, hogy koplalsz és alig eszel már valamit? Mindenezek mellé még mozogsz is, vagy akár rendszeresen sportolsz? DE mégsem fogysz!?!?!? Mi lehet a baj???

A következő cikksorozatomban nagyon alaposan, összeszedetten végigveszem az összes lehetséges okokat és a problémák megoldásait!!!

INZULIN REZISZTENCIA

Az inzulinrezisztencia legalább olyan gyakori, mint a cukorbetegség, sokan nincsenek is tisztában a problémával, mert az esetleges tünetekkel nem fordulnak orvoshoz.

Az inzulinrezisztencia tipikus tünetei

  • Folyamatos hízás, jellemzően hastájékon, erős koplalás mellet sincs súlycsökkenés
  • Rendszertelen menstruáció
  • Az étkezések után jelentkező erős fáradtságérzet, álmosság
  • Fokozott hajhullás, problémás, aknés, szemölcsös bőr
  • Fáradékonyság, csökkent koncentrálóképesség
  • Hirtelen fellépő „nassolási” vágy, édesség utáni éhség
  • Fogamzási problémák, nehéz teherbeesés

Ezek a tünetek nem minden esetben jelentkeznek, és nem is feltétlenül egyszerre; az inzulinrezisztencia kialakulhat akár teljesen tünetmentesen is. A diagnózisban egyszerű laboratóriumi vizsgálatok segítenek. Az inzulinrezisztenciát cukorterheléses laborvizsgálattal mutatják ki, vérvétel útján, ahol a levett mintákban a vércukorszint mellett az inzulinszintet is mérik.

Mi is pontosan az inzulinrezisztencia?

A vércukorszint szabályozásában fontos szerepet tölt be az inzulin, eljuttatja a sejtekbe az egészséges működéshez szükséges szénhidrátmennyiséget. Inzulinrezisztencia fennállásakor a sejtek cukorfelhasználását segítő inzulin nem tud elegendő cukrot szállítani a sejtekbe, ezért a hasnyálmirigy egyre több inzulint termel a feladathoz, a vérben pedig felesleges cukormennyiség halmozódik fel. Ennek következménye lehet a fokozódó éhségérzet, az elhízás, az érelmeszesedés, a káros koleszterin szintjének növekedése, a magas vérnyomás és a diabétesz kialakulása.

Az inzulinrezisztencia esélyét növeli a meglévő genetikai hajlam, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozási szokások, a pajzsmirigy alulműködése, a különböző gyomor- és bélrendszeri problémák, a glutén- és laktózérzékenység, minden olyan tényező, ami befolyásolja a szénhidrát-anyagcserét.

Az inzulinrezisztencia kezelése

Az inzulinrezisztencia megfelelő diétával és rendszeres testmozgással legtöbb esetben teljesen gyógyítható, azonban ha valaki nem figyel oda az életmódjára, akkor idővel nagy eséllyel cukorbeteggé válik. A többletinzulin nemcsak a vércukorszintet befolyásolja hátrányosan, a stresszt is jelentősen megnöveli, fizikai és pszichés rombolás okozva a szervezetben. 

Az inzulinrezisztencia étrend kiegészítése

Az inzulin hatását számos gyógynövény, vitamin és tápanyag támogatja, a tünetek enyhítéséhez és a gyógyuláshoz érdemes ezekre kiemelt figyelmet fordítani.

D vitamin: hiánya nagymértékben hozzájárulhat az inzulinrezisztencia kialakulásához, ezért megelőzésre a vitaminok közül a legfontosabb. A D-vitamin képes pozitívan befolyásolni az inzulinháztartást és a zsírsejtek alakulását, megerősíti az izmokat és a csontokat, csökkenti az autoimmun betegségek kialakulásának kockázatát. Mivel a napfényből nyert D-vitamin nem minden időszakban elegendő a szervezet számára, a legegyszerűbb étrend-kiegészítő formájában szedni egész évben.

Króm: kiemelkedő szerepe van a vércukorszint szabályozásában, segíti a sejtek megfelelő inzulinfelvételét, így növeli az inzulinérzékenységet. A szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét is befolyásolja, javítja a testzsírszázalékot, emellett csökkenti az éhségérzetet. Jó krómforrások a húsok, halak, rákok, a tojás, a teljes kiőrlésű gabonák és diófélék, továbbá néhány zöldség és gyümölcs, például a brokkoli, a körte, a paradicsom. 

Cink: rendszeres cinkfogyasztás hosszútávon kontrollálhatja a vércukorszint értékét, hatással van a vérzsírszintre is. Csökkenti a káros koleszterint, megelőzheti az inzulinrezisztencia szövődményeit, a magas vérnyomást, az érelmeszesedést és az érszűkületet. C- és E-vitaminnal, magnéziummal együtt védelmet nyújt az idegi károsodás ellen, a sebek könnyű elfertőződését is megakadályozza.

Magnézium: Inzulinrezisztencia esetén a magasabb vércukorszint miatt több magnézium választódhat ki a vesén keresztül, ezért pótlása javítja az anyagcserét, az inzulin hatását. A vérben jelenlévő magasabb magnéziumszint az inzulinrezisztencia alacsonyabb szintjét eredményezheti!

Fahéj: ez a különleges fűszer képes mérsékelni az elfogyasztott ételek hatására felszabaduló inzulin szintjét. A fahéj hatóanyagai növelik az inzulinérzékenységet, így azoknál, akiknél nem megfelelő az inzulintermelés, segíti a szénhidrátok megfelelő feldolgozását. Nagyobb adagokban szükséges bevinni a szervezetbe a megfelelő eredmény eléréséhez, ezért táplálék-kiegészítő formájában is javasolt szedni.

A BIOCOM BLD Sugar Balancer terméke egy olyan gyógynövények és tápanyagok keveréke, mely segíti a szervezetben fenntartani az egészséges vércukorszintet, valamint gátolhatja a cukorbetegség kialakulását is. Kialakult inzulinfüggő cukorbetegség esetén is adható, de kizárólag folyamatos vércukorszint ellenőrzés mellett.

bld.jpg

Összetételéből fakadóan igen sokrétű a hatása. Növényi összetevői különös hatékonysággal távolítják el a szervezetből a felesleges cukrot, erősítik a lépet és a hasnyálmirigyet, valamint inzulin-rezisztenciánál csökkentik annak szintjét. A legfontosabb hatóanyagai közé tartozik a fahéj, Gymnema Sylvestre, Banaba, keserû dinnye, és a guggul, króm-pikolinát, C-vitamin és E-vitamin.

Lehetséges hatásai:

  • szabályozza a vércukorszintet
  • megelőzheti a húgysavképződést
  • elősegíti a vér koleszterinszintjének csökkenését
  • segít megelőzni különböző típusú vírus- és baktériumfertőzéseket, és általában fokozza az immunrendszer működését - különösen idősebb embereknek hasznos
  • segít a nátha megelőzésében és kezelésében
  • védelmet nyújt a rákkeltő anyagok hatása ellen
  • nagy mennyiségben természetes hashajtóként hat
  • mérsékli sok allergiát előidéző anyagok hatását
  • védi a bőrt a korai öregedéstől, erősíti a körmöket, a hajszálakat
  • lassítja a sejtek öregedését, és rendszeres szedésével fiatalosak maradhatunk
  • részt vesz a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsír anyagcseréjében, valamint a folyadékháztartásban
  • antioxidáns hatása miatt javasolt a fogyasztása szívbetegeknek, megelőzhető vele az érelmeszesedés
  • jó hatású tüdőbetegségek esetén, segítséget jelenthet Parkinson-kórosoknak, mivel enyhíti az izomrángásokat
  • javítja a sejtek regenerációs folyamatát, ezért különösen hasznos betegség utáni, legyengült állapotban
  • több oxigént juttat a szervezetbe, növeli az állóképességet és gyorsítja a regenerálódást
  • csökkenti a már meglevő betegségek erősségét, mint például a cukorbetegség tüneteit
  • mérsékli a kimerültség jeleit, hatásos segítség a krónikus fáradtság legyőzésében
  • kedvezően hat az agyműködésre
  • gyulladáscsökkentő
  • méregteleníti a májat, a beleket, a hólyagokat
  • segít a szervezetnek megszabadulni a méreg-, salakanyagoktól
  • jó a krónikus fáradtság, a hideg kezek, lábak, folyadék-felhalmozódás esetén
  • segíti a szív összehúzódó képességét, így az erõsebben tudja a vért pumpálni
  • fogyókúra kiegészítője is lehet, szálkásít.

Cukorbetegek csak folyamatos vércukorszint ellenőrzés, inzulinszint-mérés mellett használhatják! A vércukorszint csökkentő hatás dózisfüggő. (Cukorbetegek számára rendkívül fontos az érhálózat védelme!)

Alkalamzása: Napi 3 x 1-3 kapszula, étkezés közben. 

A BIOCOM BLD Sugar Balancer terméket a http://webshop.okonet.hu/ webshopban tudod megvásárolni kapszula és por formájában is!

A webshop regisztrációhoz a segítséget pedig ITT találod. 

Írj egy üzenetet a következő email címre: enitoth@gmail.com 

Kövesd Facebook csoportunkat: ITT 

 

Érdekes lehet számodra a téma előző cikkje is: 

Fogyást gátló tényezők I. OK: PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSE

 

süti beállítások módosítása