Mesebeli őszi kirándulás Miskolcon!
2018. szeptember 07. írta: FEMILLA

Mesebeli őszi kirándulás Miskolcon!

girl-2607176_1920.jpgAz ősz egy csodálatos festménnyé változtatja Miskolc városát, bármerre is járunk, akár a Tapolcai fürdő parkjában, vagy éppen a hegyekkel, függőkerttel és a Hámori tóval körülölelt Lillafüreden, vagy csak sétálunk egyet a pazar belvárosi Városház téren, Miskolc ősszel a legszebb!

Miskolc rengeteg meseszép látnivalót tudhat magáénak! A gyönyörű épületeivel, parkjaival és számos természeti kincsével felejthetetlen élményt nyújt, és csodás őszi kirándulóhelyeket kínál, melyeket érdemes mindenkinek meglátogatni!
bench-560435_1920.jpg

1; Miskolc belvárosa

Miskolc belvárosában igazán pazar terek kerültek kialakításra, melyeket szebbnél-szebb patinás épületek vesznek körül! A Szent István tér és a Városháza a virágórával, az Erzsébet tér és a Hősök tere is, mind különleges szökőkút variációkkal kápráztat el és ízlésesen kialakított parkjaival gyönyörködtet! Ezért az őszi szín-kavalkád olyan mesebeli látvánnyá varázsolja a tereket, melyet más évszakban nem élvezhetünk.
miskolc_viragora.jpg

Szállásfoglalás Miskolcon: http://www.miskolciapartmanok.hu/

A belváros szívének közelségében található az Avasi kilátó és az ősszel aranyló és vörösen izzó lombkoronákkal borított Avasi hegy is, mely Európában is egyedülállóként számon tartott pincesorok sétányait hosszú vöröslő lombszőnyeggel borítja.
avas.jpg

2; Diósgyőri vár

A vár Miskolc Diósgyőr városrészen, a Bükk hegység lábánál, fenséges természeti környezetben található, szomszédságában pedig a Lovagi Tornák tere helyezkedik el. A várban vártörténeti- és fegyverkiállítás tekinthető meg.
img_9190.JPG

3; Lillafüred

Lillafüred az impozáns Palotaszállóval, lenyűgöző Függőkerttel és a 20 méteres vízeséssel mindig is az ország egyik legfestőibb helye volt! Az őszi Garadna-völgy aranyló és vöröslő lombkoronái között a csillogó tükrű Hámori-tó egy romantikus csónakázást tesz lehetővé, mely még varázslatosabb élményt nyújt!
lilla.jpg

A Molnár szikla a legendákkal övezett leghíresebb hámori mészkőszikla, melyről gyönyörű panorámában lehet részünk Lillafüredre. A sziklához egy nagyon szomorú történet is kapcsolódik, miszerint egy tiltott szerelem miatt, melyben a lány és a fiú, ha már egymáséi nem lehettek, úgy döntöttek, inkább a halált választják. A pár együtt ment fel a szikla tetejére, s kézen fogva vetették magukat a szédítő mélységbe. 
molnar_szikla.jpg

Lillafüredet igazán könnyen be tudjuk barangolni köszönhetően a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnak! 

További látnivalók Miskolcon: ITT

*********************************************************************************************************************

Szálláshelyek Miskolcon:

Flamingó Apartman
flamingo.jpgVénus Apartman
venus.jpg

Szállásfoglalás Miskolcon: http://www.miskolciapartmanok.hu/

süti beállítások módosítása