Tudtad, hogy a nőgyógyászati megbetegedések kialakulásához nagymértékben hozzájárulnak a lelki problémáid?
2017. április 26. írta: FEMILLA

Tudtad, hogy a nőgyógyászati megbetegedések kialakulásához nagymértékben hozzájárulnak a lelki problémáid?

worried-girl-413690_1920.jpg

Lehet, hogy nálad is előfordult már, hogy még Önmagadhoz sem voltál őszinte?

Mostanában gyakran hallhatod, hogy minden betegség mögött egy lelki probléma áll. Mivel a test és a lélek egy harmonikus egységet alkot, amint megborul ez az egyensúly, nagy valószínűséggel hamarosan egy nőgyógyászati probléma jelenik meg!

Nézd csak meg, hogy egyes nőgyógyászati megbetegedések, milyen lelki problémákra vezethetőek vissza!

Menstruációs zavarok - nem tudsz megbékélni Önmagaddal

Ha jól belegondolsz állandóan nyűgnek, kellemetlenségnek éled meg a "havi bajt". Mindig rosszkor jön meg, rossz időben, pont valamilyen esemény felhőtlen boldogságának megzavarására! Pedig ez a nőiesség és a termékenység jele! Az, hogy hónapról-hónapra minden rendben van!

Hüvelyi fertőzések - felhalmozódott stressz, párkapcsolati problémák

Nincs nő, aki ne ismerné a hüvelyi fertőzések gyötrelmesen kínzó tüneteit és hogy milyen nehéz megszabadulni az állandóan visszatérő fertőzésektől.

A mindennapi életed tele van stresszel, a munkahelyeden, otthon, az emberi kapcsolataidban, stb. Pedig ha nehezen tudsz megbirkózni a felgyülemlett megrázkódtatásokkal, a szervezetedben egy kortizol nevű hormon kezd el szépen- lassan felhalmozódni, mely nehezíti a gyulladásgátlást, gyengíti az immunrendszert, ami a hüvely gombás vagy bakteriális fertőzésének kialakulásához vezet.

Érdekes, hogy a párkapcsolati problémákat is okolják a hüvelyi megbetegedésekben. Amikor lélekben tiltakozol a szeretkezés ellen, már tehernek, kötelességnek éled meg, de testileg mégis belemész a párod, vagy az esetleges béke kedvéért. Így a lelked inkább a betegséget választja, mert ha hüvelyi fertőzésed van, akkor „hivatalosan” is háríthatod a szeretkezést.

Petefészek, petevezeték gyulladás - elégedetlenség, dac

A petefészek és a petevezető együttes gyulladása tulajdonképpen olyan elváltozás, amelynél a két szervet körülvevő kötőszövet gyulladt állapotba kerül. Két formája van: akut és krónikus. Az akut gyulladás inkább fiatalabb korban jelentkezik, részben a gyakoribb partnercserék és a kórokozók könnyebb feljutása miatta, míg a krónikus gyulladás pedig idősebb korban alakul ki, illetve azoknál, akik spirált használnak.

A petefészek gyulladás lelki okának tekintik, ha elégedetlenség és dac van benned, ha unod már, hogy mindent neked kell elviselni, és még a párkapcsolatodban is Te vagy az, akinek állandóan tűrnie kell! Teljes gyógyulás akkor várható, ha tisztában vagy a vágyaiddal, ezeket fel mered vállalni és eszerint cselekszel.

Kismedencei női nemi szervek megbetegedései - visszautasítás, megaláztatás

Ha cisztád, miómád, daganatod van, annak kialakulásához nagy valószínűséggel a folyamatosan tartó szexuális megaláztatás, visszautasítás, vagy a szexuális örömök tartós hiánya járult hozzá!

Meddőség - önvád, szorongás, félelmek elfojtása

Tény, hogy gyakran valamilyen nőgyógyászati rendellenesség áll a háttérben, viszont a hosszas próbálkozás utáni eredménytelenség egy folyamatos önvádaskodáshoz vezet. Olyan további lelki problémák is nehezítik a teherbe esést, ha a saját szüleiddel való kapcsolatod nem volt felhőtlen, esetleges gyermekkori traumák következtében egy folyamatos szorongásos állapot alakult ki benned.

 

Tippek

  • Meg kell tanulnod nőként jól érezni magadat a saját bőrödben, elfogadni Önmagadat! Figyelni és őszintének lenni Önmagadhoz!
  • Kényeztesd magad! Ne sajnálj sem pénzt, sem időt arra, hogy jobbá tedd a kedved valamivel! Legyen az akár egy ruhadarab, szépségápolás, fotózás, vagy akár egy kis ínycsiklandozó finomság!
  • Vezesd le a stresszt! Érdemes választanod valamilyen rendszeresen végezhető mozgásformát, amely boldoggá és felszabadulttá tesz! Képzeld, például a szex egy nagyon jó stressz csökkentő tevékenység, mivel növeli a szervezetedben lévő oxitocin szintjét, ami a jó közérzetért felelős! Így nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatsz, a fölösleges piszlicsáré dolgok idegeskedése helyett!
  • Egyenrangú félként kezelni egymást a párkapcsolatunkban! Merd őszintén elmondani a vágyaidat, a véleményedet! Ne csinálj olyat, amit nem szeretnél!
  • A félelmekkel való szembenézés! Ha nem megy egyedül kérj segítséget! Fordulj pszichológushoz!

 

 

süti beállítások módosítása