Kényeztesd magad görögdinnyés-limeos limonádé, mentával!
2017. augusztus 21. írta: FEMILLA

Kényeztesd magad görögdinnyés-limeos limonádé, mentával!

img_20170821_160311_980.jpg

A nyári hőségben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék pótlása! Mivel a nagy melegben általában enni sincs kedvünk, ezért kifejezetten vitalizáló a szervezetünkre nézve, ha sok gyümölcsöt fogyasztunk! Ezért kiváló lehetőség ilyenkor, ha frissítő gyümölcsös limonádékat készítünk! Rengeteg variációja lehet: citromos-almás, fahéjas-szilvás, epres-vaníliás!

Ebben a cikkemben az én kedvenc gyümölcsös limonádémat szeretném Nektek bemutatni!

Görögdinnyés-limeos limonádé, mentával!

 Először nézzük meg egy kicsit alaposabban a hozzávalókat és azok szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásait:

Üdítően frissítő lime

A lime fantasztikus hatása van az emésztésedre és iszonyatosan javítja az immunrendszeredet is, köszönhetően a magas C vitamin tartalmának. Segít a krónikus fáradság legyőzésében, élénkítő, frissítő gyümölcs. Csökkenti a cukorbetegség, a szívbetegségek, valamint antioxidáns tartalmának köszönhetően a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát is. A lime továbbá citromsav tartalma miatt kitűnő zsírégető is!

Mézédes görögdinnye

pexels-photo-128598.jpeg

Igaz, hogy a görögdinnye 90%-a víz, mégis kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás. Tartalmaz B6, C, E vitamint, naicint, folsavat, vasat, káliumot, mangánt!  Szép piros húsában pedig karotin található. A dinnyében lévő C és B vitaminra a kötőszövet rugalmassága és az egészséges keringés miatt van szükségünk, a E vitamin pedig bőrünk, hajunk és körmünk szépségét biztosítja. A görögdinnye mangántartalma révén élénkíti a pajzsmirigy működését és segíti a zsírégetést, ezért kiválóan alkalmazható diéta idején. A dinnye - magas víztartalmának köszönhetően - szinte "átfolyik" a testünkön és vele együtt sok méreganyag távozik a szervezetből. Főleg vesénkben végez nagy tisztítást, mivel kimossa a húgysavkövet! Rendszeres fogyasztása a vér sav-lúg egyensúlyának helyreállítását is segíti!

Menta

pexels-photo-214165.jpeg

A borsmenta aktív hatóanyagának, a több mint 40 különféle vegyületből álló aromás illóolajának köszönhe­ti gyógyító értékét. A legjelentősebbek közé tartozik a mentol (az illóolaj 35-50%-a). amenton (15-30%) és a mentil-acetát (3-10%). 

Ezt az aromás illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják:

  • gyomorégés. émelygés, emésztési zavarok enyhítésére
  • diverticulitis és az irritábilis bél szindróma tüneteinek megszüntetésére
  • epekövek oldására
  • leheletfrissítésre
  • izomfájdalmak enyhítésére

Szóval a recepthez szükséges hozzávalók jellemzőinek áttekintése után nem is kérdéses már, hogy miért is az én nagy kedvencem a görögdinnyés-limeos limonádé, mentával!

Nézzük akkor a receptet:

Görögdinnyés-limeos limonádé, mentával

Hozzávalók / 1 adagra:

  • 100 g érett görögdinnye
  • 0.5 közepes db organikus lime
  • 3 db borsmentalevél
  • 5 dl víz 

Elkészítése:

  1. A dinnyét kisebb kockákra vágjuk, majd eltávolítjuk a magokat belőle. Összeturmixoljuk.
  2. A lime-ot felszeleteljük, és a mentalevelet jól megmossuk, mielőtt felhasználjuk.
  3. Egy üdítős kancsó felett a lime-ot és a mentán a kezünkkel összepasszírozzuk és kicsepegtetjük, majd az aljára helyezzük!
  4. Ráöntjük a turmixolt dinnyét!
  5. Mentes, vagy buborékos vízzel felöntjük, majd egy kicsit a hűtőbe tesszük hűlni. Nagyon jól összeérnek az ízek, és már fogyaszthatjuk is.
  6. Ha vendégünk van díszítésként tehetünk bele lime-karikákat és egy-két dinnyegömböt is! Csábítóan gusztusos tud lenni és nagyon finom!

Remélem tetszett a recept és kipróbálod ezt a fenséges és egészséges limonádét!

Kedves egészségedre!

=======================

Ha tetszett a cikkem látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy egy jó kis közösség tagjaként szabadidődben Te is jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

További, ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzésem:

Speciális diéták csak nőknek! Kifejezetten női bajokra!

 

 

 

süti beállítások módosítása