7 dolog, amit muszáj belegyömöszölnöd nyáron a táskádba, a kínos helyzetek elkerülése érdekében!
2017. június 23. írta: FEMILLA

7 dolog, amit muszáj belegyömöszölnöd nyáron a táskádba, a kínos helyzetek elkerülése érdekében!

pexels-photo-198841.jpeg

Iszonyatos hőség uralkodik odakint, égető napsütés, fülledt levegő, melyet néha hirtelen felvált egy-egy heves zápor-zivatar! Ilyenkor nyáron fontos, hogy a következő dolgok mindig legyenek benne a táskánkban, mielőtt útnak indulunk! Így sok nem várt, kelletlen helyzettől megmentjük magunkat, vagy akár segíteni tudunk másoknak is!

Kis üveg ásványvíz

Nagyon fontos és talán az egyik legfontosabb feladatunk nyáron a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nagyon sok vizet kell fogyasztanunk, főleg, ha hosszú napokon keresztül fennáll a hőség! Ne egyszerre igyunk nagy mennyiséget, inkább kortyonként, folyamatosan, egészen napi 3-4 liter tiszta vizet! Varázsolj egyszerű csapvizedből zamatos, magnéziumos ivóvizet a BWT kancsók segítségével és vidd magaddal!

bwt_image.jpg

Napszemüveg

A szikrázó napsütés végtelenül bosszantó tud lenni akár autóvezetés közben, akár gyalogosan közlekedve! Az ember nem lát rendesen, alig tud tájékozódni és a visszaverődő fénysugarak egy pillanatra szinte "megvakítanak"! Hosszú távon a szemünk pedig kifárad a sok hunyorgástól, mely akár fejfájást is okozhat! Ezért jó, ha van nálunk napszemüveg, mely sokkal elviselhetőbbé teszi a nézelődést! Persze az optikusok figyelmeztetnek a megfelelő UV szűrővel ellátott napszemüveg használatára, melyre azért legyünk tekintettel!

Naptej

Nagyon fontos ilyenkor nyáron az erős napfény ellen a bőrünk megfelelő védelme! Legyen a táskánkban egy kis tubusos naptej, mely mindig jól jön a napleégés ellen, kifejezetten az érzékenyebb területeken pl. arc, vállak, stb.!

Szőlőcukor

Nyáron a nagy meleg miatt az ember vérnyomása és vércukor szintje képes hirtelen leesni, és ilyenkor csak annyit érzünk, hogy az ájulás szélén vagyunk! Sietve lazítsunk a ruhánkon, igyunk egy kis vizet és kapjunk be pár szem szőlőcukrot!

Nedves törlőkendő

Hiába használunk izzadásgátlót, egyszerűen a hőségtől szüntelenül szakad rólunk a víz! Ez teljesen természetes testi reakció 30 fokban, mindenki így van ezzel! A nedves törlőkendő végtelenül kellemesen tudja felfrissíteni az embert és esztétikusan felszívni az izzadságcseppeket, csak, hogy ne fehér papírcafatokkal mászkáljunk a homlokunkon!

Bikini + egy kis törölköző

Sosem lehet tudni, hogy mikor jön a baráti társaságban egy hirtelen, kósza gondolat, hogy a hőség elől a tópartra, strandra meneküljünk! Ne legyen a buli akadálya az, hogy nincs nálunk egy falatnyi bikini!

Esernyő

Olyan váratlanul, szempillantás alatt jönnek a nyári záporok-zivatarok, hogy esélyünk sincs erre a reggeli indulásunkkor felkészülni! Csak, hogy ne nézzünk úgy ki, mint egy ázott kutya, jó ha van nálunk mindig egy apró, összecsukható esernyő!

süti beállítások módosítása