5+1 hasznos tanács azoknak, akik GYES után visszamennének dolgozni!
2017. július 13. írta: FEMILLA

5+1 hasznos tanács azoknak, akik GYES után visszamennének dolgozni!

people-woman-coffee-meeting.jpg

A nők nagy többségéről elmondható az, hogy tudatos élet- és családtervezők! Pontosan tudják évekre, hónapokra előre, hogy hogyan tervezik a párválasztást, a családalapítást, a baba születését, és azt is, hogy mikor szeretnének visszamenni dolgozni! Nyilván, egy anya karrier irányú terveit befolyásolja a testvérek születése, valamint az anyagi háttér is! Azonkívül, a munkába visszatérés időpontjára további hatással van, hogy a gyermeknek milyenek az igényei, vágyik-e a vele egykorúak közösségére, vagy pedig otthon érzi jól és biztonságban magát! Ez a cikk azoknak az anyáknak segít praktikus tanácsokkal és tippekkel, akik a közeljövőben tervezik a munkaerő piacra történő visszatérést!

Meddig van egy anyának a gyereke mellett a helye?

Az amerikai anyáknak 12 hétig, a németeknek, franciáknak, spanyoloknak 16 hétig, a dánoknak 1 évig. A mi gyerekeinkre más szabályok vonatkoznak, mi akár 3 évig is otthon maradhatunk velük! De nyugodj meg, nem fognak egyáltalán sérülni, ha 3 éves kor alatt bölcsibe adod őket! Ez nem azt jelenti, hogy lepasszolod a gyermekedet, akárki, akármit is mond, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy 1-1,5 éves kor után, ha a gyermek is önálló, nyitott, és vágyik a társaságra, már kifejezetten előnyösnek mondható, ha bölcsődébe megy, az anya pedig dolgozni! Vannak speciális esetek, amikor a gyermek egészségügyi állapota, erős kötődése az anyához, vagy egy bizonyos helyzet, szituáció alakulása miatt ez nem ajánlott! 

Tippek, hogy zökkenőmentesen vissza tudj menni dolgozni! 

Amikor minden adott ahhoz - a gyermek hozzáállása, munkahely, körülmények, stb. -, hogy visszamenj dolgozni, egy jól átgondolt stratégia nagyban segít átlendíteni a kezdeti nehézségeken, így nem lesz akkora megrázkódtatás senkinek sem, ha az anya visszatér a munka világába! Mert bizony erre a nagy változásra időben, hónapokkal jó előre fel kell készülni, ugyanis új korszak kezdődik az anyuka, az apuka és a gyermek számára is. Kezdjük először a legfontosabbal:

1. Hová tedd, kire bízd a gyereket?

A bölcsődét nagy körültekintéssel kell kiválasztani, nézz körül az interneten, kérdezz meg más anyukákat a játszótéren, a szomszédokat, a háziorvost, az égvilágon mindenkit, akitől használható információt kaphatsz. A rengeteg infó begyűjtése után - és anyagi lehetőségeidet mérlegelve -, sietősen dönts, mert nagyon gyorsan elfogynak a helyek és hónapokba telik mire viheted a gyermekedet. A beszoktatás ugyancsak sok időt vesz majd igénybe!

Ha nem szeretnéd bölcsibe adni a gyereket és van nagymama, aki el is vállalja az unoka felügyeletét, nyert ügyed van, de sajnos nincs mindenkinek ekkora szerencséje. Szóba jöhet még a bébiszitter is, vagy mindkét megoldás egyszerre, beosztva és felváltva a nagyival!

2. Keresd meg a munkahelyeden a HR-t! Vagy már nincs is munkahelyed? 

Szerencséje van annak a kismamának, akit visszavesznek az eredeti munkahelyére hasonló feltételekkel, mint a szülés előtt. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a HR-en szólsz, hogy szeretnél visszamenni dolgozni, a bent maradt és felhalmozódott szabadságaidat kivenni, munkaszerződést megújítani, stb.

Sajnos vannak olyan kismamák is, akiknek új munkahely után kell nézni! Ilyenkor gyorsan be kell regisztrálni különféle állásportálokra és beizzítani a kapcsolati, információs csatornákat - rokonok, barátok, ismerősök, ex-kollégák. - hátha valaki tud egy új álláslehetőséget ajánlani!

3. Jól kell kinézned, fittnek és fessnek, akár a régi munkahelyed, akár az állásinterjú elvárásai miatt!

Nem kérdés, hogy a régi munkahelyeden azt az embert, humán erőforrást várják vissza, aki elment szülés előtt! Az állásinterjún pedig a legkevésbé sem egy lestrapált, agyon nyúzott anyukát keresnek. Tudatosítsd a leendő munkaadódban, hogy neked van kire hagyni a gyerekedet, és igenis te nem vagy kevesebb - sőt néhány területen, például a felelősségtudat, a szervezés terén akár még több is -, mint egy gyermektelen személy! Nagyon fontos, hogy ne légy patrac és rendezetlen, sem fáradt és kialvatlan! Igenis légy magabiztos, határozott és jó megjelenésű, csinos!

Hónapokkal jó előre, amikor már felmerül benned annak a gondolata, hogy vissza szeretnél menni dolgozni, el kell kezdened összekapnod magad! A baba érkezése jelentősen megviselte és megváltoztatta a tested és az alakod is! Kozmetika, fodrász, új ruhák és cipők, ezekre mind szükséged lesz, valamint ha a szülés utáni kilók rajtad maradtak és zavarnak, akkor azt is képes vagy leadni, mire menned kell vissza dolgozni, vagy interjúzni! Tudom nincs sok szabad időd mozogni, és a koplalás sem megy, de pont erre fejlesztettek ki egy olyan modern, alakformálási csúcstechnológiát, a zsírfagyasztást, mely a vastagabb zsírrétegek biztonságos, eredményes és látványos módszerrel történő zsírbontását teszi lehetővé! 

Ez a 3 kezelés kombinációjából álló technológia, melyet Magyarországon egyedül Bárányos Zsuzsa, a 25 éves szakmai tapasztalatával és kitűnő képzettségével végez, jelenleg a leghatékonyabb módszer a zsírréteg eltávolítására ott, ahol valójában a testnek tényleg szüksége is van rá! A zsírfagyasztás már az első kezelés után, mely 2,5-3 órát vesz igénybe, 20%-kal csökkenti a kezelt terület zsírvastagságát, néhány szabály betartásával! Így a kezelést követően, mire hetek-hónapok múlva menned kell vissza a munkába, vagy az állásinterjúkra, egy hihetetlenül csinos, kiegyensúlyozott és önbizalommal teli nővé válsz! 

Ha Neked fontos, hogy ugyanaz a nő nézzen vissza a tükörből, aki voltál a baba megszületése előtt, és a munkahelyeden minden kollégád azon csodálkozzon, hogy mennyire fitt és fess vagy, akkor a zsírfagyasztás egy tökéletes megoldás, az álomalak visszanyerésére!

4. Írj feladatlistát!

Munkába állás után két műszakban fogsz dolgozni, a munkahelyeden, illetve otthon! Ezért, érdemes egy jól összeszedett feladatlistát készíteni, összeírni, hogy milyen feladataid lesznek itt, és ott. Az elején előfordulhat, hogy nem tudsz minden tételt kipipálni, de az idő múlásával megszerzed a rutint, és problémamentesen oldod majd meg a feladataidat! „B” terv is kell arra az esetre, ha megbetegszik a gyermeked, vagy a férjed, vagy Te!

5. Készítsd fel a párodat a feladatmegosztásra!

Az apukának jobban ki kell majd vennie a részét az otthoni teendőkből, miután visszamész dolgozni. Amikor megvan a pontos dátum, hogy mikor is van a munkába állás, ülj le a pároddal, és vegyétek sorra, hogy kinek milyen teendői lesznek! Osszátok fel, és meg a feladatokat! Amikor beindul a két műszak, már nemigen marad idő a higgadt tervezésre!

+1. Update-eld a tudásod! Képezd magad!

Ha még van néhány hónapod addig, amíg visszatérsz a munka világába, érdemes frissíteni a már meglévő tudásodat, és/vagy tanulni valami újat! Versenyképessé kell tenned magad! 

=======================

 A zsírfagyasztással kapcsolatosan további hasznos információkat olvashatsz ITT!

http://zsirbontas-zsirfagyasztas.hu/

süti beállítások módosítása