Bibione, a magyarok kedvenc olasz tengerparti nyaralóvárosa!
2017. augusztus 19. írta: FEMILLA

Bibione, a magyarok kedvenc olasz tengerparti nyaralóvárosa!

bibione_spiaggia-bibione-express-web.jpg

Bibione, Magyarországhoz való viszonylagos közelsége miatt, a magyarok által egy rendkívül kedvelt olasz üdülőváros! Nem is csoda, hiszen gyönyörű homokos és lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően, kellemes, élménydús és biztonságos kikapcsolódást tesz lehetővé! Az egészen pici gyermekektől a nagyobbakig, és a felnőtteknek egyaránt rengeteg program közül ad választási lehetőséget és kínálatot! Árban, akár szállás, akár éttermi fogyasztás tekintetében, megegyezik a Magyarországon találhatóakkal!

Miért imádják a magyarok Bibione-t?

Már az odavezető úton a Szlovén autópályán keresztül is, csodálatosan szép természeti tájakon utazhatunk végig!

img_6353_1.JPG

Bibionenak több, mint 10 kilométeres, széles, lassan mélyülő és tiszta homokos tengerpartja, elő- és utószezonban kevésbé, főszezonban meglehetősen zsúfolt! Minden szállodához, hotelhez, vendéglátó helyhez tartozik egy, a tengerpart területén kijelölt napernyő, két székkel és egy kis asztalkával!

bibione-apiaggia-dall-alto.jpg

A kisgyerekes családok számára rendkívül kedvelt nyaralóhely! Rengeteg az ingyenes, animációs program és a gyönyörű, strandi játszótér! A parton imádnak a gyerekek homokozni, homokvárat építeni, az apály-dagály miatti kis pocsolyákban ugrálni, és a sekély vízben pancsolni! 

large.jpg

A már nagyobb gyermekeknek a fenti elfoglaltságokon kívül lehetőségük van vízibiciklizésre, melyekről a sekély vízbe biztonságosan csúszkálhatnak!

bibi_1.jpg

A fiataloknak pedig siklóernyőzésre (melyet egy motorcsónak húz maga után, nagy élményt nyújt!), szörfözésre, és vitorlázásra, csoportosan pedig strandröplabdázásra, teniszezésre és focizásra is van lehetőség! Valamint este egy izgalmas vidámparkozásra is, a Bibione Luna Parkban!

luna-park-1000.jpg

Bibione régen őrzött kincse a mára már nem működő világító tornya, mely az egyetlen építészeti látványossága is a városnak egyben!

bibione_faro2_jpg_2013127221746_bibione_faro2.JPG

Számos lehetőség van a városban bicikli bérlésére, akár elektromos, négykerekű, családi bringóhintón is végigjárhatjuk a tengerpartja mellett kiépített, széles bicikliutat!

parigi_rad.jpg

Az egész napos strandolást követően lassan lemegy a Nap,melynek minden pillanata elragadó!

img_6580.JPG

Bibione  főutcáján, a hosszú és széles Via Orsa Maggiore-n egymást érik az üzletek, éttermek, bárok, diszkók, így a térzenének is köszönhetően egy fantasztikus hangulatú éjszakai élet vár minket! Szebbnél szebb velencei maszkokat és ajándéktárgyakat vehetünk! A méltán híres olasz divatnak köszönhetően a legújabb trendeknek megfelelő ruhák, cipők és táskák várnak ránk!

bibi.jpg

És akár egy gyorsbüfében, akár egy elragadó étteremeben is vacsorázunk, fantasztikus és finomabbnál-finomabb olasz ízvilág varázsol el bennünket! Egyszerűen nem lehet megunni a pizzájukat!

vegetables-italian-pizza-restaurant.jpg

Az olasz fagylaltnak sehol a világon nincs párja! Elképesztő ízek és színek, hatalmas mennyiségek, tölcséres és kehely formájában!

fagyi.jpg

Esetleges rossz idő esetén egy kihagyhatatlan program, a Bibione Thermae termálfürdő, amely garantálja az ideérkezők kellemes időtöltését, és ahol számos termál medence, és wellness-szolgáltatás kényezteti a kikapcsolódásra vágyókat.

img_6519.JPG

A termálfürdő előtt több, gyönyörű vízeséses szökőkút található, a sétálóutca zárásaként!img_6521.JPG

Bibione keleti részén található még a kutyastrand is a Spiagga di Pluto, hogy ne kelljen otthon hagyni a kis kedvencünket és ahol csak oltott, mikrochipezett vagy tetovált kutyákkal lehet belépni, kötelező a nyakörv, és a maximum 1,50 méter hosszú póráz is.

dog.jpg

A hotelektől, az apartmanokon át a szállodákig,kempingig több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan meg tudjuk találni a legkedvezőbbet. 

Előszezonban, májusban, a tenger még hűvösebb, az idő viszont kellemes 25-30 fokos, és aránylag kevés ember található! Főszezonban viszont rengetegen vannak a nyaralók, viszont így is egy kellemesen hűsítő tenger, valamint 35-45 fok vár minket! Utószezonban már egy meleg tenger és végtelenül kellemes 30 fok körüli hőmérséklet fogadja a kikapcsolódni vágyókat, sokkal kevesebb turistával!

További kirándulási lehetőségként közel van Velence, illetve Trieszt, mindkét hely gyönyörű, érdemes megnézni.

=======================

Ha tetszett a cikkem látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy egy jó kis közösség tagjaként szabadidődben Te is jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

További, ehhez a cikkhez kapcsolódó bejegyzésem:

11+1 elengedhetetlen tanács, amit fogadj meg, ha tökéletes tengerparti nyaralásra vágysz!

 

süti beállítások módosítása