Miskolc - Avasi Borangolás!
2018. május 08. írta: FEMILLA

Miskolc - Avasi Borangolás!

Finom borok és a tradicionális pincekultúra hagyományainak újjáélesztése!

restaurant-825979_1920.jpg

Fantasztikus élményt nyújt a Miskolczi Borbarátok Társasága, ugyanis 2018. május 17-18-19.-én immár hetedik alkalommal fogja megrendezni az Avasi Borangolás programját, a Miskolc város szívében elhelyezkedő, Európában is egyedülállóként számon tartott pincesoron, egy térképpel és egy borospohárral a kezünkbe!

Azok a hölgyek, akik szeretik a jó borokat, a festői környezetben megrendezett, szabadtéri zenés fesztiválokat, mindenféleképpen érdemes, hogy ellátogassanak Miskolcra, az Avasi Borangolásra, akár baráti társasággal, akár a családdal! 
Az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el, melyek közel 300-400 évesek, és itt található Miskolc város két emblematikus építménye is, az Avasi Kilátó és a középkori Avasi Református templom, melyek egyaránt a rendezvény két kiemelt koncert helyszínét biztosítják.

cellar-554404_1920.jpgA 3 napos rendezvényen újraéled az egész avasi pinceoldal. A borangolókat különböző stílust (népi, jazz és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek várják. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 70 borászat gondoskodik. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a Kilátó melletti Avasi Ligetben kialakított Gasztroplaccon.
fountain-1375782_1920.jpgHa már Miskolcon járunk érdemes meglátogatni a város többi turisztikai látványosságait is, mint például a Diósgyőri várat, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt, A Lillafüredi Palotaszállót, Függőkertet a vízeséssel és a csónakázó Hámori tavat, valamint az Avalon parkot. (bővebb információ: ITT )

===========

Látogasd meg a Facebook és Instagram oldalamat is, hogy szabadidődben jókat tudj olvasgatni, nézelődni és hasznosan informálódni!

Femilla Blog Facebook

Femilla Blog Instagram

 

süti beállítások módosítása