Fogyást gátló tényezők I. OK: PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSE
2022. március 09. írta: FEMILLA

Fogyást gátló tényezők I. OK: PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSE

Alig eszem, mégsem fogyok!!! MIÉRT???

pexels-andres-ayrton-6551130.jpg

Figyelsz az étkezésedre, diétázol, de az is meglehet, hogy koplalsz és alig eszel már valamit? Mindenezek mellé még mozogsz is, vagy akár rendszeresen sportolsz? DE mégsem fogysz!?!?!? Mi lehet a baj???

A következő cikksorozatomban nagyon alaposan, összeszedetten végigveszem az összes lehetséges okokat és a problémák megoldásait!!!

PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉSE

Szervezetünk a különböző mirigyek által termelt anyagokkal, azaz hormonokkal szabályozza a komplex működését. Ennek megfelelően minden hormon egy pontosan meghatározott biológiai funkciót lát el a szervezetben.
A pajzsmirigy hormonjai többek között az anyagcserét és az energiaháztartást szabályozzák a testben. A pajzsmirigy elégtelen működése, azaz alul működése a fáradékonyság és energiahiány mellett elhízáshoz vezet!!!

istockphoto-1227451702-612x612.jpg

A pajzsmirigy alulműködés eseteinek többségében nagyon sokat tehetünk csupán étrendi változtatásokkal (ideértve az ajánlott étrend-kiegészítők használatát is), ami akár szükségtelenné is teheti a komolyabb, gyógyszeres beavatkozásokat, melyeket egyes orvosok presszionálnak, természetesen a gyógyszeripari cégek jutalmazásának köszönhetően.

Pajzsmirigy alulműködés - Mit lehet tenni?

Ahhoz hogy a pajzsmirigy hormonjait kissé gyorsabb működésre bírjuk, szervezetünknek első sorban több jódra van szüksége, mert a jód hiányában a pajzsmirigy nem képes az említett hormonok előállítására. Magyarországon a jódszegény termőtalaj miatt a legtöbb embernek szüksége van jód pótlásra.

A jód természetes forrása leginkább a tengeri halakban és növényekben (tengeri alga, moszat...) található. 

A jód hatása a pajzsmirigyműködésre

Az emelt mennyiségű jódbevitel elősegíti a fogyást, elégeti a felesleges zsírt a szervezetben

Jódban gazdag ételek - pajzsmirigy alulműködés esetén ajánlott:

Tengeri alga, hínár, moszat, tengeri halak, rákok hagyma, tojássárgája, sárgabarack, datolya, szilva, petrezselyem, nyers tej, sajt, csirke. 

Pajzsmirigy alulműködés esetén korlátozandó, kerülendő ételek:

Brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, fodroskel, káposzta, őszibarack, körte, mustár, szójabab, földimogyoró, fenyőmag, köles, manióka, fehérrépa.

Mit tehetünk, ha pajzsmirigy alulműködés esetén mégsem tudunk elég jódtartalmú ételt fogyasztani?

Az algákról…
A földi élet születése a vízhez és az algákhoz köthető. Az algák a mai élet forrásai, kb. 3,5 milliárd évvel ezelőttről. A Cianobaktériumok (ezek közé tartozik a Spirulina is) nélkül sincs emberi élet, az algák ma is szabadon élnek, hatalmas potenciállal rendelkezve életminőségünk javítása, egészségünk, környezetünk épségének megóvása terén.

alga.jpg

Vitalitás...
A Spirulina platensis szervezetünk vitalitását állítja helyre a benne található több mint 4000(!)-féle legmagasabb biológiai hasznosíthatóságú anyaggal. Mindkettőben ugyanazok az aminosavak, nukleinsavak (RNS, DNS) és zsírsavak (EPA, DHA, GLA), valamint vitaminok (A-tól K-ig), ásványi anyagok és nyomelemek találhatók. A magas biofoton tartalmuk mellett a színanyagokban gazdag karotinoidok, fikobiliproteinek és klorofill antioxidáns bombaként működnek, a zeaxantin és a lutein a ma feltételezett időskori makula-degeneráció (AMD) és a szürkehályog kialakulásának kockázatát csökkentik.

Sejttáplálás, ásványi anyag pótlás...
A sejttáplálást ásványi anyag pótlással ötvözve, a Spirulinát a Lithotamnium calcereummal kiegészítve kalcium, magnézium, D-vitamin forráshoz jutunk, mely 300%-al több kalciumot jelent, mint a tejben, 2300 %-al több vasat, mint a spenótban, 3900%-kal több béta-karotint, mint a burgonyában, 375%-al több fehérjét, mint a tofuban!

Sejtvédelem...
A megtisztított és feltáplált sejtjeinket már csak meg kell védeni, melyet a Haematococcus pluvialis mikroalga (vörös alga) a benne található, az orvostudomány jelenlegi állása szerint kimutatott legerősebb antioxidánssal, az asztaxantinnal biztosítja. Ez 50-szer erősebb a béta-karotinnál, 60-szor a C-vitaminnál és 550-szer(!) az E-vitaminnál! Nem prooxidatív, egyedülállóan mellékhatás mentes, az egyetlen antioxidáns, amely képes átjutni a vér-agy gáton és a retina gáton, így az agyban és a szemben is kifejti pozitív hatását.

Szinergikus hatás...
Ezek az algák hatásukban eszményien kiegészítik egymást, képességeiket integrálva hatásosabbak, mint ha külön-külön fogyasztanánk ezeket! Táplálékból képtelenek vagyunk ennyi féle és ilyen tiszta minőségű alga bevitelére.

alga_etel.jpg

Ezért egyedülálló a BIOCOM IMMUN SUPREME terméke, mely nem csak, mint táplálék-kiegészítő, hanem mint táplálék segít a Pajzsmirigy alulműködés kezelésében!!!

Összetevői a fent is leírt mikroalgák: Spirulina platensis (120 mg/kapszula), Chlorella vulgaris (120 mg/kapszula), Lithotamnium calcareum (120 mg/kapszula)

immunsup.jpg

A BIOCOM IMMUN SUPREME terméket fogyasztva a pajzsmirigy működés helyreáll, és a várva várt fogyás is beindul!!!

Fogyasztással járó további pozitív hatásként azonnal javul: 

  • a közérzet,
  • a munkabírás, 
  • az alvás minősége (és csökken annak szükséges ideje), 
  • nő a stressztűrő képesség, 
  • megszűnnek a gyulladások és fájdalmak,
  • javul a vérkép és a laboreredmények.

A BIOCOM IMMUN SUPREME terméket a http://webshop.okonet.hu/ webshopban tudod megvásárolni kapszula és por formájában is!

A webshop regisztrációhoz a segítséget pedig ITT találod. 
Szeretnél ! Írj egy üzenetet a következő email címre: enitoth@gmail.com 

Kövesd Facebook csoportunkat: ITT 



Fontos! Amennyiben valaki nem biztos benne, hogy pajzsmirigyproblémája milyen irányba tér el a kívánatostól; pajzsmirigy alul- vagy túlműködése van-e, első lépésben mindenképpen vizsgáltassa meg magát egy orvossal, csináltasson egy vérvizsgálatot, mert pajzsmirigy túlműködés esetén a fokozott jódbevitel veszélyeztetheti egészségét!
Felhasznált irodalom: Dr. Paróczai Dezső Ph.D.  előadása
süti beállítások módosítása