Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Mi zajlik le a testedben, ha szexelsz és mi történik, ha nem!
2017. április 26. írta: FEMILLA

Mi zajlik le a testedben, ha szexelsz és mi történik, ha nem!

woman-506120_1920.jpg

Teljesen normális dolog, hogy szerelmeskedés közben nem arra figyelsz, hogy miként viselkedik a tested, milyen reakciókat produkál, hanem átadod magad a gyönyörnek! Viszont a szexuális életed hanyatlása során keletkezett negatív hatásokat már inkább észreveszed magadon.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki életében előfordult már mindkét periódus, nézd hát milyen hatást gyakorol a testedre!

Mi történik veled, ha szexmentes az életed?

Teljesen normális és manapság már nem ritka dolog, ha bizonyos ideig nem élsz nemi életet! Nem úgy alakulnak a párkapcsolati dolgaid, betegség, távolság, munka, suli, gyerekek, stb. Viszont jó, ha tisztában vagy azzal, hogy ilyenkor milyen negatív tüneteket produkál a tested!

Stresszesebb vagy!

Miközben szerelmeskedsz oxitocin és endorfin termelődik a szervezetedben, amitől sokkal ellazultabbnak és boldogabbnak érzed magad! Ha nem élsz nemi életet, akkor ezek az anyagok kisebb mennyiségben vannak jelen, amitől feszültebbé válsz! A folyamatos stressz pedig nőgyógyászati megbetegedéseket is eredményez!

Csökken a libidód és az önbizalmad!

Ha szexmentes életet élsz egy idő után már nem is kívánod annyira, mert a hormonok miatt alábbhagy a libidód. Mivel nincs partner, ezért elkezdesz egy kicsit igénytelenebb is lenni, ami az önbizalom csökkenését is eredményezi! Úgy érezed nincs férfi, aki miatt jól kell kinézned, fölöslegesen meg nem pocsékolod az időd!

Gyengül az immunrendszered!

A hosszútávon fennálló krónikus stressz az immunrendszert is gyengíti! Arról nem is beszélve, hogy a szerelmeskedés megnöveli az A immunglobulin (IgA) szintet, ami egy olyan ellentest, amely véd a megfázásos vírusok és más fertőzések ellen. Ennek hiányában könnyebben válsz beteggé!

A párkapcsolat megromlása!

Ha egy pár egyik vagy mindkét tagjánál csökken a szexuális étvágy, az a viszony megromlásához, vagy akár megcsaláshoz is vezethet!

Egyetlen jó hír: mérséklődik a húgyúti- és a hüvelyi fertőzések kialakulása!

A nagyon sok nő életét megnehezítő húgyúti- és hüvelyi fertőzések kialakulásának esélye csökken, ha a szexuális élet hanyatlik. Ugyanis ezek akkor jelennek meg a szervezetben, ha nemi érintkezés közben a húgycsőbe és a hüvelybe kórokozók (baktériumok és gombák) kerülnek.

Mit művel a tested, ha szexelsz?

Ha jól belegondolsz szerelmeskedés közben egymás testének közelségére és kényeztetésére, a kölcsönös örömszerzésre figyelsz, nem arra, hogy mennyi jótékony hatása is van a szervezetedre! Természetesen érzed, hogy forróság önti el a testedet, kipirulsz, gyorsabban ver a szíved és izzadsz, de nem ezekre koncentrálsz!

Nézd csak mi zajlik le a testedben!

Plusz kalóriák elégetése!

A megnövekedett aktivitás miatt, a felgyorsult szívverésnek köszönhetően megnő a tested energiafelhasználása, amely plusz kalóriák elégetését eredményezi!

Feszesebbé teszi a mellet!

A vér a mellekbe is nagyobb mértékben áramlik, ami miatt átmenetileg megduzzadnak és érzékenyebbek lesznek, a mellbimbók is megmerevedhetnek.

Beindulnak a hormonok!

A libidó az agyban kezdődik: együttlét előtt, illetve közben a test adrenalintermelése fokozódik az ösztrogénével, a progeszteronéval és a tesztoszteronéval együtt. Emellett oxitocin szabadul fel, ami erősíti a partnerek közötti kötődést.

Erősödik az immunrendszer!

A szex, mint mozgásforma erősíti az immunrendszert, azáltal, hogy megnövekszik a falósejtnek nevezett sejtek termelődése, amelyek a baktériumokkal küzdenek, és felgyorsítják az immunsejtek keringését a testben. Valamint előkészítheti a talajt az egészséges terhességhez.

Agyműködés teljesítményének élénkülése!

A megnövekedett aktivitás fokozott oxigén ellátást biztosít a szervek számára, amely az agyműködés teljesítményének serkentéséhez is vezet. Ha több oxigén jut az agyba, akkor több vért és tápanyagot kapnak az idegsejtjeink.

 

Tipp:

Hát ez nem kérdés! Kapd el a párod és irány a hálószoba!

süti beállítások módosítása