Ezt a gerillamarketing húzást figyeld: 1 weblap, sok pixel, 1 hónap, sok cég, 3 millió forint! És ez még csak a kezdet!
2017. június 15. írta: FEMILLA

Ezt a gerillamarketing húzást figyeld: 1 weblap, sok pixel, 1 hónap, sok cég, 3 millió forint! És ez még csak a kezdet!

internet-1593378_1920.jpg

Őszintén? Szerintem az első gondolatod Neked is az, hogy azt a pimasz mindenségit! Miért nem Neked jutott hamarabb eszedbe! Pedig nem egy nagy ördöngösség! Ráadásul a 3millioforint.hu a Milliondollarhomepage ötletét vette alapul, igaz, azért némi csavarral megspékelve!

Lássuk csak a projektek!

A 3millioforint projekt!

2005-ben egy angol diák az egyetemi tanulmányaira gyűjtött, amikor is kipattant a fejéből azaz ötlet, hogy csinál egy weblapot, melynek minden pixelét eladja! Ekkor készült el a Milliondollarhomepage, mely mondanom sem kell, hogy eszméletlenül sikeres weblap volt, annak ellenére is, hogy a reklámozóktól befolyt összegből egy fikarcnyit sem költöttek reklámra! Viszont a sajtó annyira felkapta, hogy több millió emberhez juttatta el, így bőségesen megtérült azért a reklámozóknak a befektetett összeg.

3millioforint.hu egészen egyszerűen, szinte ugyanezen az elven került kialakításra, viszont ebben az esetben van valami extra, ami jó a reklámozónak is! Gondolok itt arra, hogy az itt befolyt összeget például média reklámokra fordítják már a kampány elindulásától kezdve! Nem is gondolnád, de voltak olyan cégek, akik a kampány első, titkos szakaszában, csak egy minimális információ tudatában, hogy szerepelhetnek egy óriási gerillamarketingben, képesek voltak elküldeni a pénzt csak, hogy részt vehessenek! Te bemernéd vállalni? Van még szabad hely!

A projektben résztvevő cégek reklámjai, attól függően, hogy mekkora méretű helyet vásárolnak, kikerülnek a főoldalra, valamint a 3millioforint.hu blogján pedig lehetőséget kapnak még egy blogbejegyzésre is, melyben az ő, saját tanácsaik szerepelnek majd, amit most per pillanat adnának a fiatalkori önmaguknak!

Hogy miért jó ez a cégeknek?

Mivel több tízezer ember látja a bannert, szinte kockázat nélkül vesznek részt egy gerillamarketing kampányban. A részvétellel hozzájárulnak, hogy még több sikeres vállalkozó legyen itthon Magyarországon, mely még több fizetőképes vásárlót generál! A bevételből származó összeg 5%-a  pedig jótékony célra történik felajánlásra!

3milliohuinfografika.png

Hogy mi ebből a tanulság?

Valójában fontos, hogy minden sikeres történetből, - és nagy valószínűséggel ez is az lesz-, le tudjuk vonni a saját konklúziónkat! Melyek számomra a következők:

  • Csekély összegből, igenis lehet sikeresen vállalkozni! Van rá igény és kereslet, csak kell egy jó ötlet!
  • Érdemes a külföldön jól menő, befutott projekteket először is figyelni, majd hazai viszonylatban is megvalósítani, újragondolni, kicsit hozzátenni, máshonnan meg elvenni! Igenis Magyarországon is lehet eredményesen vállalkozni!
  • Célszerű elolvasni a 3millioforint.hu blogján a cégek blogbejegyzéseit, hogy miket tanácsolnak fiatalkori önmaguknak! Tanuljunk mások javaslataiból, tapasztalataiból, eredményeiből!

 

A projekt mögött Mándó Milán áll, a www.minner.hu gazdasági portál tulajdonosa.

süti beállítások módosítása